Elkészítés: Az almákat megmossuk, negyedekbe vágjuk, a magházat kivágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
Egy serpenyőben elkezdjük karamellizálni a barna cukrot és a vaníliás cukrot. Amikor már megolvadt, beletesszük a margarint, majd hozzáöntjük a bort, beleteszünk pár szem szegfűszeget és egy darab fahéjat. Végül hozzáadjuk a felszeletelt almát, jól összeforgatjuk, majd lefedve kb. 5 percig pároljuk. Ezután jól lecsepegtetve kiszedjük egy tálcára, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingport simára keverjük 2,5 dl vízzel, majd sűrűre főzzük. A tűzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni.
A ricottát az ízlés szerinti mennyiségű cukorral, vaníliás cukorral, citromlével jól kikeverjük. Ezután hozzákeverjük a teljesen kihűlt pudingot.
1 dl vizet felforralunk, majd a tűzről levéve belekeverjük a zselatint. Kihűtjük, majd ezt is a ricottás krémhez keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként óvatosan szintén a krémhez keverjük.
Egy 26 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, majd szépen egymás mellé helyezzük a kihűlt almaszeleteket. A tetejére kanalazzuk a habos masszát, tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd legalább 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
A megmaradt szirupba még 2-3 evőkanál barna cukrot teszünk, majd szép lassan, állandó keverés mellett besűrítjük.
Tálaláskor a tortaszeletek tetejére csorgatjuk a karamellt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.