Elkészítés: A töltelékhez a felaprított hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és a zúzott fokhagymát, fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, és készre pároljuk.
Közben elkészítjük a krumplis tésztát (ugyanúgy, mint a szilvás gombóchoz). A főtt, tört burgonyát összekeverjük a tojással és a liszttel, sózzuk.
A tésztát fél centisre nyújtjuk, négyszögeket vágunk belőle, közepükre húshalmokat teszünk, s gombócokat
formálunk belőle. Ezeket sós, forrásban lévő vízben kifőzzük.
Ha megfőttek, olvasztott vajban megforgatjuk. A hús visszamaradt szaftját tejföllel elkeverjük, és ezzel tálaljuk a gombócokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.