Elkészítés: 25 dkg burgonyát megpucolunk, kockára vágjuk és puhára főzzük sós vízben. Ha kész, leszűrjük és kihűtjük, ebből lesz a gombóc. Ezt 1 tojással, liszttel (amennyit felvesz) és 1 csipet sütőporral tésztává gyúrjuk.
A maradék burgonyát a többi zöldséggel megpucoljuk, felkockázzuk. Forró olajon pár percig pároljuk, vízzel felöntjük, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, puhára főzzük.
Ha majdnem kész, a tésztából kis gombócokat formázunk, és belefőzzük a levesbe. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
2024.11.29.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.