Elkészítés: A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Még forrón meghámozzuk, és azonnal
összetörjük burgonyanyomóval, majd nyújtótáblán szétterítjük, és hűlni hagyjuk.
Ha az összetört burgonya kihűlt, hozzáadjuk az átszitált lisztet, a zsír egynegyed részét és a sót. Ezután az egészet összegyúrjuk úgy, hogy a tészta egynemű, csomómentes, sima állományú legyen.
Az összegyúrt tésztából kisebb cipókat formálunk, majd felületüket liszttel meghintve, tiszta konyharuhával lefedve rövid ideig pihentetjük.
A cipócskákat lisztezett nyújtótáblán 2-3 milliméter vastagságúra kinyújtjuk, majd sparhelt lapján, ennek hiányában felhevített serpenyőben (palacsintasütőben) mindkét oldalát megsütjük.
Felolvasztott zsírral megkenjük, háromszögekre hajtjuk. Ízesíthetjük fokhagymával, tejföllel, sajttal stb., de szilvalekvárral is nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.