Előkészítés: A tejet felforraljuk. A zsömlét nem túl apró darabokra vágjuk, és leöntjük a forró tejjel. A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, és kívül-belül bedörzsöljük sóval. A gombát megtisztítjuk, nem túl apróra összevágjuk. A felvágottat kisebb darabokra tépkedjük.
Elkészítés: A zsömlét kinyomkodjuk, összekeverjük a gombával, a marhanyelvvel, a tojásokkal, és sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A masszát a csirkébe töltjük, és a nyílást összevarrjuk, vagy fogvájóval összetűzzük. Felforrósítunk 10 dkg vajat. A csirkét tepsibe fektetjük, és ráöntjük a forró vajat. A sütőben kb. 1 órát, pirulásig sütjük. A levével többször meglocsoljuk. Közben elkészítjük a párolt zöldségeket. Megtisztítjuk, megmossuk, a répát, a pórét, a cukkínit, és kisebb darabokra, karikákra vágjuk. Felforrósítunk 3 evőkanál vajat, rádobjuk a répát, és 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a pórét, további 2 percig pirítjuk, végül a cukkínit is hozzákeverjük. A paradicsomot leöblítjük, és 1-2 percre a zöldségekhez keverjük. A párolt zöldségeket a húshoz kínáljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 886 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.