Elkészítés: Egy tálba beletesszük a lisztet, a sót, a cukrot. A tejfölben elkeverjük a tojássárgáját, és a lisztre
öntjük. A tejben felfuttatott élesztőt az előzőekkel összekeverjük. Végül az olvasztott margarinnal összegyúrjuk a tésztát, és jól kidolgozzuk.
Az egészet egy sűrű szövésű ruhába tesszük. (Én konyharuhába szoktam, aminek 2-2 sarkát összekötöm.) Ezt a batyut hideg vízzel megtöltött fazékba belelógatjuk, és kelni hagyjuk. Ha a batyu feljön a víz tetejére – ez kb. 45 perc –, akkor lisztezett gyúródeszkára kiborítjuk.
4 cipóra osztjuk, kinyújtjuk, és a köröket 8-8 cikkre vágjuk.
Tölthetjük lekvárral, megszórhatjuk csak
kristálycukorral és kifliknek feltekerjük. Kikent, lisztezett tepsibe rakjuk, és megkenjük tojássárgájával. Erre szórhatunk ismét kristálycukrot.
Előmelegített sütőben, 180 C-fokon készre sütjük. Ebből az adagból 32 db kifli lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.