Elkészítés: Az uborkát kockázzuk apróra. A chilipaprikát hosszában vágjuk ketté, távolítsuk el a magjait, és aprítsuk fel. Szórjuk mindezeket egy keverőtálba, és facsarjuk rá fél citrom levét. Keverjük bele a joghurtot, sózzuk, borsozzuk. Tegyük a hűtőbe, míg a halat és a kenyeret elkészítjük.
A lepénykenyérhez egy nagyobb keverőtálban a sózott liszthez apránként adagoljuk a vizet, épp csak annyit, amennyit felvesz, a cél, hogy ruganyos tésztát kapjunk, alaposan dolgozzuk össze.
Mikor kész, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk pihenni kb. 15 percig.
Ezután egy nyújtódeszkán kerekítsünk pingponglabda nagyságú golyókat a kezünkkel, majd sodrófával nyújtsuk ki palacsinta méretűre. Nagyon forró palacsintasütőben, pár csepp olívaolajon süssük meg őket (kb. 1-2 perc / pita). Konyharuhában tudjuk melegen tartani a kész pitákat, amíg a hal elkészül.
A lazacot kockázzuk fel 3x3 cm kockákra. Egy keverőtálban forgassuk össze a currypasztával úgy, hogy a halkockákat alaposan bevonja a szósz. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, majd kanalazzunk bele egy kevés olívaolajat, tegyük bele a lazackockákat, és oldalanként 1,5 percig süssük, érdemes nem rázogatni, kavarni, hanem egy csipesszel forgatni, hogy ne törjön össze.
A frissen megsült laposkenyerekre halmozzuk a joghurtos uborkát és a megsült lazacot, szórjuk meg aprított korianderlevéllel,valamint locsoljuk meg a citrom másik felével.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.