Elkészítés: A hagymákat megpucoljuk, negyedekbe vágjuk, vékonyan felszeleteljük. A paprikákat alaposan megmossuk, és kb. 1,5 cm-es kockákra daraboljuk.
Kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd rádobjuk a paprikát, és fedő alatt félpuhára főzzük. Közben felkockázzuk a paradicsomot, és hozzáadjuk az alaphoz. Fedő alatt főzzük még egy ideig, majd mikor a paradicsomdarabok elkezdenek szétfőni, fedő nélkül főzzük tovább, hogy a levének egy részét elfője. Igazából ízlés kérdése, ki mennyire bő lére eresztve szereti. Én csak a végén sóztam.
Tiszta befőttes üvegekbe kanalaztam, amelyeket rögtön le is zártam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.