Elkészítés: 1. Besózzuk a marhahúst, kicsit pihentetjük.
2. Kevés olajon megpároljuk az újhagymát, rádodjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot. Ízesítjük 1 nagy kanál Édes Annával, felöntjük a 3 dl vörösborral, és összeforraljuk.
3. A marhahúst megszórjuk zsemlemorzsával, és húsklopfolóval beleverjük (többször ismételjük), majd sóval, borssal felvert tojásba forgatjuk, és kiolajozott teflonban világosra sütjük.
4. Ha kész a hús, rátesszük az előre elkészített lecsóra, és 50 percig kis lángon pároljuk.
5. A kockára vágott szalonnát kisütjük, rátesszük az apróra vágott fejeskáposztát, a kimosott savanyúkáposztát, az almaszeleteket, beletesszük a 20 szem borokabogyót, és a fehérborral kis lángon kb. 20 percig pároljuk.
6. A burgonyát kevés sóval és petrezselyemmel megfőzzük. Leszűrés után vajjal, tejjel, reszelt füstölt sajttal és frissen reszelt szerecsendióval összetörjük, majd 2 egész tojással habosra keverjük.
7. Egy vajjal kikent és morzsával beszórt tepsibe a füszeres káposztával megágyazunk, ráfektetjük a hússzeleteket, majd rátesszük a lecsót. Végül jöhet a burgonyapaplan a tetejére. Kis lángon 30 percig sütjük. Félidőnél paradicsomkarikákkal, füstölt sajttal és újhagymakarikákkal ízlés szerint díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.