Elkészítés: A lisztet a sütőporral, csipet sóval elkeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a túrót is, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órát hideg helyen pihentetjük.
A tésztát lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. A közepére 1-1 teáskanál lekvárt teszünk, a széleit megkenjük a tojással. A tésztát az átlója mentén félbehajtjuk. A széleket összenyomkodjuk, hogy sülés közben ne jöjjön ki a lekvár. A tojással megkenjük kívülről is. Előmelegített sütőben 200 fokon aranysárgára sütjük kb. 20 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.