Előkészítés: Egy tűzálló tálat kivajazunk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A halfiléket leöblítjük.
Elkészítés: A halat jól kivajazott tálba fektetjük, megcsöpögtetjük a citromlével, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A bort elkeverjük 4 dl vízzel, a halra öntjük, lefedjük, és a forró sütőben 10-15 percig pároljuk. Közben a spárgákat megtisztítjuk, végeit levágjuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. A puha halfiléket lapáttal kiemeljük, melegen tartjuk. A pároló lébe beletesszük a spárgát, cukorral ízesítjük, majd a gázon puhára főzzük (kb. 15 perc). A rizslisztet elkeverjük kevés vízzel, a spárgára öntjük, és besűrítjük. A tejszínben elkeverjük a tojássárgáját, és a spárgához keverjük, de már nem főzzük tovább. Finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és halszeletekre öntjük. Sós burgonyával tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 447 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.