Előkészítés: Egy tűzálló tálat kivajazunk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A halfiléket leöblítjük.
Elkészítés: A halat jól kivajazott tálba fektetjük, megcsöpögtetjük a citromlével, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A bort elkeverjük 4 dl vízzel, a halra öntjük, lefedjük, és a forró sütőben 10-15 percig pároljuk. Közben a spárgákat megtisztítjuk, végeit levágjuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. A puha halfiléket lapáttal kiemeljük, melegen tartjuk. A pároló lébe beletesszük a spárgát, cukorral ízesítjük, majd a gázon puhára főzzük (kb. 15 perc). A rizslisztet elkeverjük kevés vízzel, a spárgára öntjük, és besűrítjük. A tejszínben elkeverjük a tojássárgáját, és a spárgához keverjük, de már nem főzzük tovább. Finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és halszeletekre öntjük. Sós burgonyával tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 447 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.