Elkészítés: 1.) 5 dkg lisztet 45 dkg vajjal gyorsan összedolgozunk, hogy kezünk melegétől ne olvadjon meg. Lapos téglalapot formálunk belőle, hideg helyre tesszük.
2.) 45 dkg lisztet a maradék 5 dkg vajjal elmorzsoljuk, közepébe öntjük a víz egy részét, a sót, fél citrom levét, majd a többi szükseges mennyiségű vízzel középkemény rétestésztát gyúrunk, és addig dolgozzuk, amíg a kézről és a tálról elválik, és belül lyukacsos lesz. A tészta tetejét bevagdaljuk, és 20-30 percig pihentetjük.
3.) A rétestésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra és kb. fél cm vastagra nyújtjuk (nagyobbra, mint a vajas teszta). A vajas tésztát a közepére helyezzük, a rétestésztát minden oldalról ráhajtjuk, majd az egészet téglalap alakúra nyújtjuk. Hajtogatjuk a következő módon: hosszában a felső negyedet lehajtjuk a közepéig, majd az alsó negyedet felhajtjuk a közepéig, majd a két egymásra hajtott felet is összehajtjuk. 90 fokkal elfordítjuk, és innen indulunk pihentetés (20 perc) után. Összesen négyszer hajtjuk ezen a módon, mindig pihentetve közben.
4.) Utoljára ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk, meglocsoljuk olvasztott vajjal, majd cukorral és kakaóval úgy, hogy a tészta ne látszódjék ki. Ízlés szerint csokit is lehet ráreszelni.
5.) Előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.