Elkészítés: Rétestésztát készítünk kb. 1/2 kg lisztből 1 tojással, diónyi zsírral, 2 dl tejfellel és 1 dg (dkg) szétmorzsolt élesztővel, kinyújtjuk 1 ujjnyi vastagra. 35 dg sózott, kicsit borsozott tepertőt megdarálunk, és 3 egyenlő részre osztunk, 1/3-át rákenjük a kinyújtott rétestésztára, azután a tésztát 4 oldalról összehajtjuk, nagyon figyelve a hajtás
irányára (itt egy rajz jön, miszerint a téglalap alakú tésztát először
alulról föl, majd balról jobbra kell hajtani). 1/4 óráig pihentetjük,
újra kinyújtjuk, rákenjük a tepertő 2. harmadát és most is ugyanabban az irányban összehajtjuk, és 1/4 órát pihen. Ezután újra kinyújtjuk,
bekenjük a 3. harmad rész tepertővel, ugyanabban az irányban
összehajtogatjuk, és még 1/4 órát pihentetjük. Ezután 2 ujjnyi vastagra
kinyújtjuk, közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszurkáljuk, de előbb az egész kinyújtott tésztát bevagdaljuk, tepsibe rakjuk, megkenjük felvert tojással, de vigyázzunk, hogy a tojás le ne csurogjon, mert nem jön fel a tészta. 20 perc alatt egyenletes tűznél megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.