Elkészítés: - A tésztához az élesztőt felfuttatom meleg tejjel egy csipet cukor kíséretében.
- A liszttel összedolgozom a fentiekkel, majd 5 dkg margarinnal, a tojássárgákkal, cukorral és sóval. 1 órát pihentetem meleg helyen a tésztát.
- Lisztezett gyúródeszkán kicsi pogácsaszaggatóval (ennek hiányában pálinkás pohárral) félköröket szaggatok.
- A konzervdobozt kikenem bőségesen olvasztott margarinnal, majd egy réteg tésztát teszek bele, erre bőséges olvasztott margarin, egy kevés levendula, dió és cukor. Ezeket így rétegezem, de nem a doboz tetejéig, csak kb. 2/3 részéig.
- Fél órát hagyom a konyhában pihenni, és előmelegített sütőben, közepes fokozaton aranybarnára sütöm kb. 30 perc alatt.
- A sodóhoz a lisztet simára keverem a tejszínnel és a tojásokkal, majd a cukort, a citromhéjat, a citromlevet is hozzáadom. Addig főzőm, amíg sűrűsödni nem kezd. Én nem szeretem túl sűrűn, ezért nem is főzöm agyon.
- Tálaláskor egy kis szárított levendulával dekorálom még a finomságot!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.