Tészta elkészítése: A sós piskótánkhoz a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Félretesszük.A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd beleszitáljuk a tojássárgája keverékbe. Apránként keverjük hozzá a fehérjehabot.(én külön sütöttem a lapokat, 25cm tortaformában, így a sütési idő kb.10-12 perc 160°c-on alsó-felső sütéssel)Tűpróba!.....................................................................Libamáj hab:Kevés libazsíron lepirítjuk a vöröshagymát, fokhagymát. Közben fűszerezzük (só,bors)Majd az apróra vágott tisztított (hártyázott) libamájat készre pirítjuk.Még melegen összeturmixoljuk .Ha kicsit hűlt, beletesszük a mascarponés főzőtejszínt(amit előzőleg kicsit habosra kevertem)Még langyosan habzsákba tettem,így hűtöttem ki. (Kb 1-1,5 óra hűtőben)...............................................................Lilahagyma lekvár:Kb. 2 evőkanál cukrot karamellizáltam, ebbe tettem az apróra darabolt lilahagymákat, kevés sót, kicsi vizet.Folyamatos kevergetés mellett készre főztem. Turmixoltam majd egy icipici lila színezéket tettem bele,ami elhagyható persze.Ha minden kihült , betöltöm a piskótát.A második lapnál a lilahagyma lekvárral kezdek,utána díszítem a habbal.40.szülinapra készült a nem édesszájú kedvesének.Szerettem volna valami igazán különlegeset.Nagyon ütős lett.Ez volt a célom. Próbáljátok ki !Nyilván csibemájból sem lenne rossz, de nekem most liba kellett :D
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.