Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd a hűtőszekrényben körülbelül 1 órán át pihentetjük.
Közben a dióbelet késsel durvára vagdaljuk.
A tésztát 5-6 mm vastagra kinyújtjuk, a felét hullámos szélű szaggatóval, a másikat pedig hullámos szélű, lyukas közepű szaggatóval szúrjuk ki.
(Darabszámra egyforma legyen a simából és a lyukasból is.)
A lyukas közepű tésztát megkenjük felvert tojásfehérjével, a tetejét pedig belemártogatjuk a durvára vágott dióba.
A kiszaggatott tésztákat előmelegített sütőben, körülbelül 180-200 Celsius-fokon 8-10 perc alatt kisütjük.
Ha kihűlt, akkor a sima tésztára lekvárt kenünk, és ráhelyezzük a lyukas tésztát úgy, hogy a diós része legyen felül. A süteményt másnapig pihenni hagyjuk, akkorra lesz puha. A linzerkoszorú hetekig elálló teasütemény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.