Elkészítés: A kalácsot felkockázzuk. A tejet felforraljuk a cukorral és a vanília kikapart belsejével, kissé hűlni hagyjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat 5 dkg porcukorral jó habosra verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás tejet és 1 evőkanál csipkelekvárt. Meglocsoljuk vele a kalácsot, hagyjuk, hogy a kalács felszívja a folyadékot.
A körtét meghámozzuk, kicsumázzuk, felszeleteljük, enyhén cukros-citromos vízben kicsit megpároljuk.
A lerakott kalácsot megkenjük a csipkelekvárral, kirakosgatjuk a körtével.
A tojásfehérjét felverjük 5 dkg porcukorral, a végén még belekeverünk 1 evőkanál csipkelekvárt, habzsákba töltjük, és a körték tetejére habcsókokat nyomunk.
180 fokos sütőbe toljuk, és 10 percig sütjük.
A málnát a sherryvel és a szénsavas vízzel összeturmixoljuk, és a máglyarakás mellé kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.