Elkészítés: A cukkinit mossuk meg, s akár héjastul, akár anélkül reszeljük le. Ha azonnal besózzuk, levet enged és később a főzelékben nem kell majd sózni, de úgy tudom, akkor elveszti vitamin tartalmát.
A 3 közepes nagyságú paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját - mert én nem szeretem a paradicsomhéjat a főzelékben, de ez a lépés kihagyható, illetve kiváltható egyszerű darabolással.
A hagymát és a paprikákat apróra vágjuk, előbbit kevés olajon megpirítjuk, utóbbit a paradicsommal együtt rádobjuk. Szabad kevés pirospaprikát rászórni pluszban, nem lesz túl fűszeres tőle.
A lereszelt cukkinit megpároljuk a hagymán. Ha nem lett besózva reszelés után, akkor ennél a lépésnél kell megtenni. Rákerülhet a bors is. Nem kell sok, mert a húsgombóc is elég fűszeres.
Amíg a cukkini párolódik, elkészítjük a besamelt. Ez egy gyors változat, de teljesen jól működik. Megolvasztjuk a vajat, rászitáljuk a lisztet, s nagyon gyorsan kavargatjuk mindeközben. Erre ráöntjük a tejet, összemelegítjük, csomómentesre - sűrűre keverjük. Belereszeljük a sajtot, s miután egyet rottyant, hozzáöntjük a cukkinihez, s beleöntjük a fagyasztóból korábban kivett húsgombócokat.
Ekkor már csak a húsgombócoknak kell pár perc, amikor puhák és a közepük nem rózsaszín, már kész is a főzelék.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.