Elkészítés: A gombát kis gerezdekre vágjuk, a hagymát és a fokhagymát egészen finomra aprítjuk. A sárgarépát, a fehérrépát, a karalábét egyenlő nagyságú kockára, félkarikára vágjuk.
A felhevített sertészsíron megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a gombát, a fokhagymát, a sárgarépát, a fehérrépát, a karalábét és az egészben hagyott zellergumót. Enyhén megsózzuk, megpároljuk. Megvárjuk, míg a gomba kevés vizet ereszt, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával. Jól elkeverjük, felöntjük jó 3 liter vízzel, beletesszük a leveskockát, a borsot, a kakukkfüvet és a kicsumázott paprikákat. Lassú tűzön főzzük. Ha felforrt, megkóstoljuk, és ha kell, utána ízesítünk sóval vagy ételízesítővel.
Ha a megpuhultak a zöldségek, a tejfölt elkeverjük a tejjel, hozzámerünk a forró levesből, újból elkeverjük, és kevergetve a leveshez öntjük, beleszórjuk az aprított petrezselymet, kiforraljuk.
Kivesszük belőle az egészben hagyott paprikát és zellert, és már találhatjuk is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.