Elkészítés: A sertésszűzet hártyáitól megtisztítom, kb. bő ujjnyira szeletelem, enyhén klopfolom, sózom, borsozom, paprikás lisztben megforgatom, forró olajban mindkét oldalát 1-1 perc alatt megsütöm, félreteszem.
A zöldpaprikából és paradicsomból a szokásos módon lecsót készítek: a szalonnát kisütöm, majd rajta üvegesre dinsztelem a hagymát és a fokhagymát, meghintem pirospaprikával, beleöntöm az aprított paprikát, sózom, borsozom, meglocsolom a borral, fedő alatt párolom, ameddig a paprika kissé összeesik, majd ráteszem a paradicsomot, 1 kockacukrot, és fedetlenül készre párolom (kissé roppanósra hagyom a továbbsütés miatt, de ne maradjon vizenyős).
A burgonyát kb. fél cm-es karikákra vágom, piros rósejbnit sütök két részletben bő, forró olajban.
Tűzálló tálba terítem a kisült rósejbnit, enyhén sózom, ráhalmozom a lecsót, majd a hússzeletekkel befedem, fóliával betakarom, előmelegített 200 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütöm fólia alatt, majd további kb. 10 percig pirítom fólia nélkül.
Tálalás előtt pihentetem kb. 10 percig, majd paradicsommal, zöldpaprikával és reszelt sajttal díszítve tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.