Előkészítés: A spenótot megmossuk, szárait levágjuk, hideg vízben megmossuk. Vizet forralunk a tésztafőzéshez.
Elkészítés: A spenótot 10 percig bő, sós vízben főzzük. Leszűrjük, átpasszírozzuk a tej felével, 5 dkg vajjal és 2 evőkanál parmezánnal. A kapott krémet félretesszük. Elkészítjük a túrókrémet: a túrót összekeverjük a maradék tejjel. Belekeverjük a szerecsendiót, sóval, borssal ízesítjük. A makarónit a csomagoláson olvasható utasítás szerint bő, sós, vízben 8 percig főzzük. Ne legyen túl puha! Leszűrjük lecsepegtetjük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A sütőtepsit bekenjük olívaolajjal, és belesimítjuk a spenótkrémet. Befedjük a tészta felével, rásimítjuk a túrókrémet és a legtetejére a maradék makarónit fektetjük. A tetejét megpirítjuk. Közben megmelegítjük a paradicsomszószt egy edényben. A tésztára öntjük, megszórjuk a parmezánnal, és pirulásig sütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 496 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.