Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A tojásokat kettéválasztjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű tortaformát.
Elkészítés: A tojásfehérjét 8 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük. Beledolgozzuk a cukrot, a citromhéjat és a vaníliás cukrot, végül a tojássárgákat is belekeverjük. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, húsát kis kockákra vágjuk, és azonnal a tojásos masszába forgatjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Óvatos mozdulatokkal a masszába keverjük a mákot, a mogyorót és a lisztet. A masszát a formába öntjük, és a sütőben 50-60 percig sütjük (tűpróba!). Ha kihűlt, vastagon megszórjuk porcukorral. Ízlés szerint csillagsablont tehetünk előtte a tortára.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 szelet: 453 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.