Elkészítés: A lisztet a vajjal, a tojássárgájával és a vízzel összegyúrjuk. Két cipóra elosztjuk, és 1 órára hideg helyre tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket: a mákot a cukorral, a vízzel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük. Ezután egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, a citrom levét és héját, az olvasztott vajat, végül a tojások felvert habját.
Az egyik cipót kinyújtva tepsibe tesszük, ráöntjük a mákos keveréket, egyenletesen elsimítjuk, és lefedjük a második kinyújtott lappal.
Villával megszurkálva, tojással kenve, előmelegített sütőben lassú tűznél sütjük.
Vaníliás porcukorral meghintve, kockákra vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.