Előkészítés: A húsnak bőrös részét éles késsel keresztben és hosszában is bevágjuk, hogy jól lehessen szeletelni, majd a bőrét kihagyva, bedörzsöljük sóval, majoránnával. Letakarva, hűtőben, akár 1 napig is pihentethetjük.
Elkészítés: Elkészítéskor a sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, egy tepsiben elterítjük, rátesszük a húst, pici vizet öntünk alá, és a sütőben megsütjük. Sütés közben gyakran kenegetjük sörbe mártott szalonnával, és ha kell, kevés vizet öntünk alá, hogy ne égjen a tepsi. Ha bőre ropogós, a hús puha, akkor készült el.
A tökmagos burgonyához a burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, kissé kihűtjük, majd megtisztítjuk, és áttörjük. Kikeverjük a forró tejjel, a vajjal, sóval és a tökmaggal, óvatosan összemelegítjük.
A szilvás gombamártáshoz a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük (a szárítottat előírás szerinti ideig vízbe áztatjuk). Az aszalt szilvát összevágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a gombát, majd rátesszük az aszalt szilvát, a zúzott fokhagymát, pici sót, és ráöntjük a sült visszamaradt szaftját. Összeforraljuk.
A sültet a gombás mártással és a burgonyapürével kínáljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 adag: 1290 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.