Elkészítés: Bemelegítjük a sütőt 175 fokra, kikenünk és kilisztezünk egy kapcsos tortaformát. Az alját sütőpapírral kibéleljük. A kétféle lisztet összekeverjük a sütőporral, teaszűrőn hozzászitáljuk a kakaóport.
Robotgéppel alaposan felhabosítjuk a tojásokat és a cukrot. Ebbe beleforgatjuk a kakaós-sütőporos lisztet, átkanalazzuk az előkészített tortaformába. A meleg sütőben 12 perc alatt elkészül.
A málnahabhoz a megmosott málnát összeturmixoljuk a joghurttal, a mézzel és a vaníliaaromával, hozzáreszeljük a megmosott citrom héját. A zselatinport beleszórjuk egy kis lábasba, ráöntünk néhány evőkanál hideg vizet. Kézi habverővel simára keverjük, és takaréklángon addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik a vízben. A zselatinos folyadékot a málnás-joghurtos turmixhoz öntjük, alaposan elkeverjük. A hideg tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük, és fakanállal a málnás-joghurtos együttesbe forgatjuk.
Amikor kész a tortalap, a tortaformát szárazra töröljük, és kibéleljük két, keresztben egymásra helyezett fóliával. A formába kanalazzuk a málnahabot, és finoman fölé illesztjük a kihűlt tortalapot. Ráhajtjuk a kilógó csíkokat, és éjszakára a hűtőbe rakjuk.
Tálaláskor először kicsomagoljuk a tortát, egy nagy tálra fordítjuk. Óvatosan lehúzzuk a fóliát, és málnaszemekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.