Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjéből kemény habot verek, a sárgáját a cukorral és az olajjal jól kikeverem, majd hozzáadom a lisztet, a sütőport és a fehérjehabot.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy közepes méretű kapcsos kerek formát kibélelek alufóliával vagy sütőpapírral, és ebbe öntöm a tésztát, elsimítom, majd 12 perc alatt megsütöm.
Kiveszem a formából és hagyom kihűlni, majd a papírt lehúzom róla.
A krémhez egy tálban a habtejszínt kevés porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verem.
A lapzselatint először hideg vízbe beáztatom, kinyomkodom, majd mikróban egy kevéske vizet ráöntve fél perc alatt felmelegítem, majd félreteszem.
Egy másik tálba öntöm a joghurtot, elkeverem, majd hozzáadom a felvert tejszínhabot (ha édesebben szeretjük, akkor cukrozzuk), a citrom levét és a reszelt héját (egy kevés citromhéj maradjon meg díszítéshez). Folyamatos keverés mellett belecsurgatom a langyos, feloldott zselatint, és jól elkeverem.
A kihűlt piskótalap köré karimát teszek, erre kenem a joghurtos-tejszínes-citromos krém 1/3 részét, málnaszemekkel (nem engedtem ki a fagyasztott málnát) megszórom, újabb adag krém következik, a másik felét is rászórom a málnának.
A tetejére a megmaradt krémet kenem, a reszelt citromhéjjal és vékony citromszeletekkel díszítem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.