Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Az égetett tészta elkészítéséhez szitáljuk át a lisztet. A vajat a tejjel, a vízzel, a cukorral és a sóval alacsony lángon melegítsük össze egy forraló edényben, amíg a vaj teljesen felolvad. Ekkor emeljük csak fel a lángot, és forraljuk fel a keveréket. Amikor felforrt, húzzuk le a tűzről, és egyszerre adjuk hozzá az átszitált lisztet. A tűzre visszatéve azonnal kezdjük el keverni, folyamatosan egy fakanál segítségével addig keverjük, míg egybefüggő masszát kapunk, ami elválik az edény falától. Ekkor tekerjük le a lángon, és még 1 percig keverjük. A tűzről levéve hagyjuk kissé hűlni, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és dolgozzuk össze alaposan, hogy sima és fényes legyen a massza.
Egy sütőlapra terítsünk sütőpapírt. Habzsákból nyomjuk ki a tésztát, vagy kanál segítségével formázzuk belőle 24 gombócot. Hagyjunk elegendő helyet a tésztahalmok között, hogy legyen helyük megnőni. 20-25 perc alatt süssük készre, ennyi idő alatt a profiterol tészta szépen megpuffad és aranybarnára sül.
A töltelékhez a málnát tegyük egy turmixgépbe a citrom levével és a porcukorral együtt, turmixoljuk selymesre, majd passzírozzuk át egy szűrőn. A tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá az átpasszírozott málna felét. A krémet töltsük egy habzsákba, és a kihűlt tésztalabdákat töltsük meg a krémmel.
A csokoládét törjük darabokra, és olvasszuk meg vízgőz felett. Hagyjuk kissé hűlni, majd csurgassuk meg a megtöltött profiterolok tetejét az olvasztott csokoládéval. Hagyjuk megdermedni.
Tálaláskor a maradék málnaszószt osszuk el a tányérokon, és azon tálaljuk a profiterolokat, vagy külön szószos edényben tálaljuk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.