Elkészítés: Könnyű piskótatésztát sütünk: a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzászitáljuk a keményítőt és a lisztet – a szitálást nem érdemes megsprórolni, tényleg levegősebb, könnyebb tésztánk lesz tőle. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a lisztes keverékhez forgatjuk, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot.
Kivajazott, kilisztezett kisméretű kapcsos tortaformába öntjük a tésztát, és 175 fokos sütőben, légkeveréses fokozaton készre sütjük. Ne nyissuk rá gyakran a sütőajtót, mert könnyen összeesik a piskótatorta.
Amikor megsült, a formából kivéve hagyjuk kihűlni sütőrácson. Amikor kihűlt, kettévágjuk, és az alsó részét visszahelyezzük a kapcsos tortaformába.
A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A krémhez nagyon egyszerűen minden hozzávalót egy tálba teszünk, és egy botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd a beáztatott zselatinlapokat pici vízben felolvasztjuk, és a gyümölcsös keverékkel összekeverjük.
A krém 4/5 részét a félbevágott tésztára öntjük, majd befedjük a megsült torta másik felével. A formában hagyjuk dermedni kb. 2 órát.
A maradék krémet tálalás előtt a tortára kenjük és beborítjuk pirított mandulaszeletekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.