Elkészítés: A vajat és a csokoládét tegyük egy tálba, és gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a barna cukrot. Ezután hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a vaníliás cukrot, és egyesével a tojásokat is. Végül szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük alaposan össze.
A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát, és tegyük félre.
A ricottát tegyük egy tálba, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a reszelt citromhéjat, és kézi habverővel keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a vaníliás pudingport is.
A sütőformában lévő csokoládés massza tetejére óvatosan öntsük rá a ricottás keveréket, és egy spatulával simítsuk el egyenletesen, szórjuk a tetejére a málnaszemeket.
Tegyük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon süssük kb. 40 percig (én légkeverésnél 150 fokon sütőpapírral letakarva sütöttem 30 percig, majd a papírt levéve még 10 percig). A sütőből kivéve a sütőformában hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel. Ízlés szerint kínálhatunk mellé még málnaöntetet is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.