Előkészítés: A tésztához a tojás kettéválasztjuk. A lisztet átszitáljuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tojássárgájákat a cukor 1/3-ad részével habosra keverjük. A tojásfehérjét félig habosra verjük, majd a cukor 2/3-át hozzáadva addig verjük, amíg a kristálycukor teljesen feloldódik, a hab felülete hófehér, szilárd szerkezetű, fényes lesz. A tojássárgájához főzőkanállal óvatosan hozzákeverjük a felvert fehérje 1/3-át, majd könnyedén a többi habot is. A végén hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a szitált lisztet is. A masszát a tepsire simítjuk 1,5-2 cm vastagon. Az enyhén gőzös sütőben 15 percig sütjük. A töltelékhez a málnát kézi mixerrel pépesítjük. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. A tejszínt szintén habbá verjük. A habbá vert tojásfehérjét, tejszínhabot és a pépesített málnát összekeverjük, felhasználásig hűtőben tartjuk. Amikor a tészta megsült, felületét vékonyan lelisztezzük, sütőlemezre borítjuk, néhány percig pihentetjük. A piskótalapról lehúzzuk a papírt, egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket, majd feltekerjük, a tésztáról lehúzott papírba visszacsomagoljuk úgy, hogy a hajtás alul legyen. 15-20 perig pihentetjük, szeleteljük, felületét vaníliás porcukorral vékonyan meghintjük. A szószhoz a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral vízgőz fölött habosra keverjük, majd a gőzről levéve még néhány percig kevergetjük, amíg kihűl. A tejszínnel mártás sűrűségűre hígítjuk a mascarponét, és a kihűlt szószhoz adjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.