Előkészítés: A tésztához a tojás kettéválasztjuk. A lisztet átszitáljuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tojássárgájákat a cukor 1/3-ad részével habosra keverjük. A tojásfehérjét félig habosra verjük, majd a cukor 2/3-át hozzáadva addig verjük, amíg a kristálycukor teljesen feloldódik, a hab felülete hófehér, szilárd szerkezetű, fényes lesz. A tojássárgájához főzőkanállal óvatosan hozzákeverjük a felvert fehérje 1/3-át, majd könnyedén a többi habot is. A végén hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a szitált lisztet is. A masszát a tepsire simítjuk 1,5-2 cm vastagon. Az enyhén gőzös sütőben 15 percig sütjük. A töltelékhez a málnát kézi mixerrel pépesítjük. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. A tejszínt szintén habbá verjük. A habbá vert tojásfehérjét, tejszínhabot és a pépesített málnát összekeverjük, felhasználásig hűtőben tartjuk. Amikor a tészta megsült, felületét vékonyan lelisztezzük, sütőlemezre borítjuk, néhány percig pihentetjük. A piskótalapról lehúzzuk a papírt, egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket, majd feltekerjük, a tésztáról lehúzott papírba visszacsomagoljuk úgy, hogy a hajtás alul legyen. 15-20 perig pihentetjük, szeleteljük, felületét vaníliás porcukorral vékonyan meghintjük. A szószhoz a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral vízgőz fölött habosra keverjük, majd a gőzről levéve még néhány percig kevergetjük, amíg kihűl. A tejszínnel mártás sűrűségűre hígítjuk a mascarponét, és a kihűlt szószhoz adjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.