A lisztet átszitáljuk egy nagyobb tálba majd mehet bele a só, elkeverjük. Ezután mehet hozzá az elmorzsolt élesztő, erre mehet a cukor és a meglangyosított tej a tojás sárgája és az ecet. Ezt alaposan kézzel vagy géppel kidolgozzuk! Meleg helyen letakarva a duplájára kelesztjük ez kb 45-50 perc.Majd egy lisztezett felületre kiboritjuk és kinyújtjuk téglalap formára és szétoszlatjuk rajta a tepertőt egyenletesen. Megszórjuk tetszés szerint őrölt borssal. A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk. A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk. Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk. És ezt összesen 3x elvégezzük 20 percenként. Majd végül kinyújtjuk, berácsozzuk és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk" kerekre, és ha kerekre szeretnénk a kezünk között meglehet sodorni körbe-körbe, hogy szép magas legyen, vagy kockákra vágjuk. Egy egész felvert tojással lekenjük a tetejüket és még ezután hagyjuk pihenni 20 percet. Majd mehet az előmelegített 180-200 fokos sütőbe kb 25-30 percre, amíg szép aranybarna színük lessz!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.