Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: A levest felforraljuk, belekeverjük a hagymát, és 3 percig főzzük. Félrehúzzuk, hozzáadjuk az ecetet, a mustárt, és sóval, borssal ízesítjük. Erőteljes mozdulatokkal beledolgozzuk az olajat. A burgonyát még melegen meghámozzuk, kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk, és leöntjük a hagymás lével. A retket megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, és a burgonyához keverjük. A mandulát durvára összevágjuk, összekeverjük a zsemlemorzsával, és mélytányérba öntjük. A lisztet elkeverjük egy csipet sóval és borssal, szintén mélytányérba tesszük. A tojást felverjük a tejjel. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit. A halat leöblítjük, megforgatjuk a lisztben, a tojásban és a mandulás zsemlemorzsában. Jól rányomkodjuk a halra, és a tepsibe rakjuk. A sütő középső rácsán kb. 15 percig sütjük. A burgonyasalátával tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 760 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.