Előkészítés: A csirkehúst megmossuk, lehúzzuk a bőrét, a húst feldaraboljuk, és tálba tesszük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés: A csirkehúst meglocsoljuk a citrom levével, 2 evőkanál olajjal. Megszórjuk a Delikáttal, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a koriandert, az őrölt köményt. Összeforgatjuk, és lefedve kb. 2 óra hosszat állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják. Közben a zöldborsót hüvelyéből kifejtjük, szűrőtálban leöblítjük, lecsepegtetjük. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, a húsdarabokat lecsepegtetjük, majd a forró olajban kb. 8 perc alatt aranysárgára sütjük. Kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékba beletesszük a hagymát, és kevergetve kb. 2 percig pirítjuk. Visszatesszük a húst, megöntözzük a maradék páclével, felöntjük 2 dl vízzel, és lefedve lassú tűzön 40 percig pároljuk. A húst tálra szedjük, és maradék levében a zöldborsót puhára pároljuk. A vajat összekeverjük a mandulával, és a forró csirke tetejére tesszük.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 520 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.