A lisztet a margarinnal és a diónyi zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, porcukrot, a tojásokat, a darált mandulát, a csipet sót, majd a tejet és összedolgozzuk.
10 perc pihentetés után a tésztából kis darabokat csípünk le, amelyekből gombócokat formázunk. A kosárka formákat kibéleljük a tésztával, sütőlapra helyezzük és 180 fokos előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Ha megsültek, hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a krémet: 4dl tejből és a 10 dkg búzadarából vaníliás cukorral kemény tejbegrízt főzünk, ha kész, hagyjuk kihűlni.
Egy nagyobb tálban a margarint a porcukorral jól kikeverjük, majd kanalanként keverjük bele a kihűlt tejbegrízt. Belekberjük a darált mandulát és végül a mandula aromát is. A kihűlt kosárkákat megtöltjük ezzel a krémmel tetejét egész mandulával díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.