Elkészítés: A tésztához a lisztet a kemény vajjal gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgáját. A tésztából lapos korongot formázunk, s betesszük a hűtőszekrénybe legalább 1/2 órára. Közben kimagozzuk a meggyet, félreteszünk belőle néhány szép szemet, a többit a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a keményítőt, melyet a meggy levében, illetve kevés vízben külön tálkában feloldunk, majd a vaníliát, fahéjat is beletesszük, egyet forralunk rajta. Hagyjuk kihűlni. A tésztát két folpack fólia között kb. 3 mm-nyire nyújtjuk, egy sütőpapírral bélelt, levehető aljú piteformába helyezzük úgy, hogy a szélekre is jusson egyenletesen tészta. A felesleget levágjuk. A tészta alját megszórjuk a szeletelt mandula felével, melyet a kezünkkel összemorzsolunk. Erre tesszük a meggytölteléket. A tetejére rendezzük a félretett meggyszemeket, majd megszórjuk a maradék mandulával. 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.