Elkészítés: A meggyet megmossuk, kimagozzuk, majd tésztaszűrőben lecsepegtetjük.
Kivajazunk, kilisztezünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, ha kész, óvatosan hozzáadjuk a cukrot. A tojássárgáját, a vajat, a mézet, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat krémesre keverjük, és beledolgozzuk a túrót. Elvegyítjük a lisztet, a sütőport, a mandulát és a fahéjat, majd a tojásos-vajas krémbe keverjük. Végezetül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
A tésztát a formába simítjuk. Egyenletesen rászórjuk a lecsepegtetett meggyet, és egy kicsit bele is nyomkodjuk. A sütőben kb. 55 percig sütjük.
A tortát a sütőből kivéve rácsra tesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsőrös nyomózsákba kanalazzuk, és kis halmokat teszünk a szeletekre. Mentalevéllel és meggyel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.