Elkészítés: A hússzeleteket mindkét oldalukon gyengén sózom, erősebben borsozom, kenőtollal megkenem olajjal. Ezután megszórom a ledarált vagy finomra aprított zöldfűszerekkel (rozmaring, kapor, petrezselyemzöld, snidling), tálba helyezem, a szeletek közé adom a vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket. Felöntöm a pácolásra szánt olajjal, hogy ellepje, berakom a hűtőbe 1 napra.
A tálaláshoz szükségem lesz egy remek mártásra, aminek elkészítése időigényes, ehhez Dzsafi barátom klasszikus barnamártás receptjét készítem, figyelem, elkészítési ideje hosszadalmas, 1,5-2 óra, de megéri előre dolgozni!
Nézzük a vargányát! A gombát vékonyra szeletelem, a hozzá járó hagymát félfőre, vékony szeletekre aprítom, kézzel részeire szedem, a fokhagymagerezdeket pépesítem.
Kezdjünk főzni: két, hasonló gázlapot használok párhuzamosan. Az egyiken egy öntöttvas serpenyőben a hűtőből elővarázsolt mangalicaszeleteket készítem, a másik a teflon serpenyőben készülő vargányáé.
Az öntöttvas serpenyőben a hússzeletek mindkét oldalát lassú tűzön, többször átforgatva porhanyósra sütöm, jó szokásomhoz híven fehérborral felöntve vajpuhára párolom.
Olívaolajon megpárolom a hagymát, hozzáadva a pépesített fokhagymát, beleadom a felszeletelt gombát, saját levében lassú lángon párolom, gyengén sózom, ízesítem a fehérborssal, felöntöm a borral, hozzáadom a petrezselyemzöldet, így zsírjára pirítom.
Ha jól dolgoztam, egyszerre készültek el, tálalok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.