Előkészítés: Kibéleljük a sütőpapírral a tortaforma alját. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tésztához a margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tejet, alaposan összedolgozzuk. A massza felét a tortaformába simítjuk, és a sütőben kb. 25 percig sütjük. 15 perc után letakarjuk alufóliával, hogy ne barnuljon meg túlzottan. 20 perc után a torta peremét késsel meglazítjuk. A maradék tésztából hasonló módon egy második lapot sütünk, de azt 20 perc után kivesszük a sütőből, és 10 percig hűlni hagyjuk.
A habcsókhoz a tojásfehérjét a citromlével kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a cukrot, a második tortalapra simítjuk, megszórjuk mandulaforgáccsal, és a sütőben (ugyanezen a hőfokon) további 20 percig sütjük. Letakarjuk alufóliával, hogy ne barnuljon meg túlzottan.
A mangót meghámozzuk, a húsát lefejtjük a magról, és kockákra vágjuk. Leöntjük a citromlével és a pálinkával.
Közvetlenül tálalás előtt kemény habbá verjük a tejszínt a tejszínhabbal és a habfixálóval. Beleforgatjuk a citromhéjat és a citromfüvet. A mangót az első tortalapra szétosztjuk, beborítjuk a tejszín felével. A második tortalapot 12 szeletre vágjuk, ráfektetjük a tejszínre, és óvatosan bevonjuk a maradék tejszínnel.. Zselészívekkel díszíthetjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 395 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.