Alaposan megmossuk a mángold leveleket, majd a levélnyeleket levagdossuk. De ne dobjuk ki, még szükség lesz rá!
A mángold levelet tetszőleges méretűre, formára tépkedjük, a nyeleket pedig vékonyra szeleteljük.
A lilahagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A paradicsomot is megmossuk, kockázzuk. A fokhagymát szintén megtisztítjuk és egészen apróra vágjuk.
Nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a lilahagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Közben kevergetjük néhányszor. Amikor a paradicsom levet engedett, a felvágott levélnyél darabokat is hozzákeverjük. Fedő alatt, alssú tűzön pároljuk. Közben időnként átkevergetjük.
Ha kezd szépen szósz állagra összeállni, hozzáadjuk a mángold megtépkedett levelét is, és további pár percig pároljuk, amíg a mángold összeesik.
Végül a szószhoz adjuk az előzőleg megmosott, megtépkedett friss bazsalikom leveleket is. Belekeverjük a tejszínt, és ismét felforraljuk. 1-2 perc forralás után levehetjük a tűzről.
A pennét a csomagoláson írtak szerint kifőzzük. Ízlés szerint meglocsoljuk a mángoldos paradicsomos szósszal. Reszelt sajttal kínáljuk.
Megjegyzés
Én nem reszelek rá sajtot, de ízlés szerint akár bele a szószba, akár az ételre tehetsz.
A receptet és a fotót ZefirAbdElNur küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.