Elkészítés: A sütőt 175 fokra előmelegítem. Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelek.
A porcukrot és a lisztet mély tálba szitálom, a marcipánmasszát nagylyukú reszelőn lereszelem. Érdemes a marcipánt előzetesen hűtőszekrényben tárolni, hidegen sokkal könnyebb vele dolgozni. Hozzámérem az őrölt mandulát, majd az egészet gyors mozdulatokkal elmorzsolom. Végül hozzáadom a kissé felvert tojásfehérjét, valamint a rumot. Az egészet tésztává formálom. Zsiradékra nincs szükség, a mandula és a marcipán olajtartalma bőven elegendő a süteményhez. A tésztát hosszú hengerré formálom, frissen tartó fóliába csomagolva 1 órára hűtőszekrénybe helyezem pihenni.
A pihentetett tésztahengerből 35 kis szeletet vágok, amelyeket szabályos, nagyjából 4 cm hosszú, 1 cm széles kenyérré formálok.
A kis tésztákat az előkészített tepsire rakosgatom. Mindegyik tetejét éles késsel 3-4 vágással dekorálom. A tetejüket tojássárgájával vékonyan megkenem, jégcukorral megszórom. 15-18 perc alatt világosra sütöm. Rácson hűlni hagyom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.