Elkészítése: A kicsontozott csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, klopfolóval kicsit megütögetjük. Tepsit vagy jénai tálat kivajazunk, beleszerelünk vegyesen trappista és emmentali sajtot. A hússzeleteket sózzuk, tojásba,
lisztbe mártjuk és a sajtreszelékre fektetjük. Ezután megint a kétféle sajtból reszelünk rá réteget, majd tejföllel meglocsoljuk. Ezt addig folytatjuk, amíg csirkemellünk van, de 3 rétegnél több már nem olyan finom. A tetejére a kétféle sajtreszelék kerül, tejföllel meglocsoljuk, megint egy kis sajtot reszelünk rá, majd vajdarabkákkal megszórjuk.
Fóliával, vagy a jénai tetejével letakarjuk és kb. 25-40 percig (a vastagságtól függõen) sütjük, ne erõs alsó lángon, mert a vaj és sajt miatt hamar megég. Ezután levesszük a fóliát, ill. jénai tetejét és így fedés nélkül addig sütjük,
ameddig a sajt szépen megsül a tetején.
Köretként sült krumplit és õszibarack befõttet kínálunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.