Előkészítés: A húsról a hártyáit lefejtjük, hogy sütésnél ne rántsák össze a húst, és bedörzsöljük sóval, borssal. A gombát megtisztítjuk, kis kockákra aprítjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk a vizet róla, és felaprítjuk.
Elkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálban felforrósítjuk az olaj felét, a hús minden oldalát, körös-körül megpirítjuk benne. Áttesszük a sütőbe, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Sütés közben többször megfordítjuk. Az olaj másik felét serpenyőben megforrósítjuk, beletesszük a gombát és a hagymát. Sóval, borssal fűszerezzük, összepároljuk. Lehúzzuk a tűzről, kissé kihűtjük, majd belekeverjük a tojássárgáját, a petrezselymet, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy kenhető masszát kapjunk. A megsütött húst bekenjük a mustárral, rákenjük a gombás masszát, betesszük a sütőbe, és erős lángon, vagy grill fokozattal kb. 15 perc alatt arany barnára sütjük. Kivesszük a sütőből, és kb. 15 perc pihentetés után szeleteljük. Sült hasábburgonyát kínálhatunk hozzá.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 456 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.