Előkészítés: A húsról a hártyáit lefejtjük, hogy sütésnél ne rántsák össze a húst, és bedörzsöljük sóval, borssal. A gombát megtisztítjuk, kis kockákra aprítjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk a vizet róla, és felaprítjuk.
Elkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálban felforrósítjuk az olaj felét, a hús minden oldalát, körös-körül megpirítjuk benne. Áttesszük a sütőbe, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Sütés közben többször megfordítjuk. Az olaj másik felét serpenyőben megforrósítjuk, beletesszük a gombát és a hagymát. Sóval, borssal fűszerezzük, összepároljuk. Lehúzzuk a tűzről, kissé kihűtjük, majd belekeverjük a tojássárgáját, a petrezselymet, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy kenhető masszát kapjunk. A megsütött húst bekenjük a mustárral, rákenjük a gombás masszát, betesszük a sütőbe, és erős lángon, vagy grill fokozattal kb. 15 perc alatt arany barnára sütjük. Kivesszük a sütőből, és kb. 15 perc pihentetés után szeleteljük. Sült hasábburgonyát kínálhatunk hozzá.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 456 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.