Elkészítés: A marhahúst szeletekre vágom, és fél órára a fagyasztóba teszem, mert félig fagyottan lehet olyan szép vékonyra szeletelni ami könnyen megpirul a wokban.
Elkészítem ízlés szerint a pácot: a fokhagymákat lereszelem, a szecsuáni borsot szétnyomkodom, és a többi hozzávalóval egy tálban elkeverem. A marhahúscsíkokat beleforgatom ebbe a pácba, majd lefedve pár órára hűtőbe teszem.
A zöldségeket megtisztítom, a szárzellert felszeletelem, a gombát apróbb darabokra vágom, a sárgarépát egyforma vékony csíkokra darabolom. A fagyasztott zöldségkeveréket kiengedem, ne hűtse le a wokot, amikor belekerül.
A forró wokba egymás után belerakom a húscsíkokat a páclével együtt, pár percig pirítom, majd kiveszem egy másik tálba, és letakarom. Ezután jönnek bele a zöldségek, még roppanósra pirítom őket, végül a húst ismét visszaforgatom a zöldségekhez.
Kurkumás rizzsel tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.