Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Vajazzunk ki egy tégla formájú kenyérformát, és helyezzünk a közepére keresztben egy vastagabb sütőpapírcsíkor ami túlér a formánkon – később ez szolgál segítségül a sütemény kiemelésénél.
Mérjük egy tálba a cukrot, a vajat, a lisztet, a sütőport, a tojást, a tejet és a vaníllia-aromát, és egy kézimixerrel alaposan dolgozzuk össze. A keverék egyik felét tegyük át egy másik tálba, és hagyjuk pihenni.
Egy kis tálkában keverjünk össze a 1,5 dkg kakaóport egy kevés forró vízzel, amíg teljesen homogén lesz. Hagyjuk kihűlni, majd a tésztakeverék egyik felébe keverjük bele alaposan.
A kivajazott formánkba kanalazzuk bele a vaníliás és kakaós keverékeket random módon, amíg el nem fogy a tésztánk, kicsit keverjük meg.
Kb. 50 perc alatt süssük készre az előmelegített sütőben, amíg szépen megnő, nem ragacsos a felülete, és szélei kissé elválnak a formától. Hagyjuk hűlni a formában 5-10 percig majd borítsuk ki egy sütőrácsra, húzzuk le róla a sütőpapírcsíkot, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A máz elkészítéséhez olvasszunk fel 2,5 dkg vajat egy kis edényben, adjunk hozzá 1,5 dkg kakaóport, jól keverjük össze, és közepes lángon főzzük kb. 2 percig. Majd adjuk hozzá a tejet, a porcukrot, majd a tűzről levéve keverjük el alaposan. A kihűlt sütemény tetejére kanalazzuk a mázat, majd olvasztott fehércsokoládéval díszítsük ízlés szerint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.