Elkészítés: A margarinból, a lisztből, a porcukorból és a tojássárgájából tésztát gyúrunk, lisztezett deszkán kerek lapot nyújtunk belőle. A tésztát pite- vagy hagyományos tortaformába tesszük. (Ne ijedjünk meg, ha nem marad egy darabban a tészta, kisebb darabokkal is kirakhatjuk a forma alját, és így nyomkodjuk össze.) Mindenképpen formázzunk egy kisebb peremet a tésztából. Villával szurkáljuk meg, és borítsuk le sütő- vagy zsírpapírral. Erre tegyünk rizst, babot vagy valamit, ami alkalmas arra, hogy sütés közben lesúlyozza a tésztát.
180 fokon 12-15 percig süssük a tésztát, vigyázzunk, hogy ne süljön meg teljesen. Ezután eltávolítjuk a rizst/babot/nehezéket, és a sütőpapírt.
A tejfölt összekeverjük a liszttel és a cukorral. Belereszeljük a lime héját és a gyümölcs felének levét belecsorgatjuk. A tojásokat egyenként hozzákeverjük, majd a tésztára öntjük a krémet.
A málnát megmossuk, összeturmixoljuk, cukrot adunk hozzá, majd a keményítővel és a vízzel tűz frlrtt besűrítjük. A feketeáfonyával ugyanígy járjunk el, de ne cukrozzuk meg.
Ha a gyümölcsmártások langyosra hűltek, előbb a málnaszószt, majd az áfonyaszószt is a tejfölös krémre csurgatjuk. Egy késsel vagy villával márványosra mintázzuk a krémet.
Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a krém remegős nem lesz. Ha kihűlt, már fogyasztható is, de ha szépen akarjuk szeletelni, akkor még hűtőben hűtsük tálalás előtt.
Rendkívül finom és egyszerű süteményről van szó. Szinte napi szinten megsütöm, szinte lehetetlen elrontani. Azoknak is ajánlom, akik alapesetben nincsenek oda a desszertekért, mivel ez a sütemény nem túlzottan édes, inkább üdítő, gyümölcsös.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.