Előkészítés: Felforralunk 4 liter vizet, hozzáadunk 1 evőkanál sót és az olajat. Közben felkockázzuk, vagy apróra tördeljük a márványsajtot. A zsályaleveleket és a bóbitát leöblítjük, a leveleket finomra vágjuk.
Elkészítés: A vízbe szórjuk a tésztát, és gyakorta megkevergetve puhára, de még \"haraphatóra\", vagy ahogy az olaszok mondják, \"al dente\" főzzük. A tésztát leszűrjük, mély tálba csúsztatjuk, meglocsoljuk az olíavolajjal, lazán összekeverjük. Felforrósítjuk a vajat/margarint, átforgatjuk-sütjük benne a zsályát, hozzáadjuk a sajtot, tejszínt és 1 csipetnyi frissen reszelt szerecsendiót, majd fedő nélkül, mérsékelt tűzön összeforraljuk (besamel sűrűségű krémet kapunk). A tészta tetejére öntjük-simítjuk a sajtmártást, megszórjuk (frissen) őrölt színes vagy közönséges fekete borssal, és zsályalevelekkel díszítve azonnal tálaljuk. Kivételesen nem kínálunk hozzá további reszelt sajtot, mert önmagában is eléggé \"tömény.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 3203 kJ/766 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.