Előkészítés: Felforralunk 4 liter vizet, hozzáadunk 1 evőkanál sót és az olajat. Közben felkockázzuk, vagy apróra tördeljük a márványsajtot. A zsályaleveleket és a bóbitát leöblítjük, a leveleket finomra vágjuk.
Elkészítés: A vízbe szórjuk a tésztát, és gyakorta megkevergetve puhára, de még \"haraphatóra\", vagy ahogy az olaszok mondják, \"al dente\" főzzük. A tésztát leszűrjük, mély tálba csúsztatjuk, meglocsoljuk az olíavolajjal, lazán összekeverjük. Felforrósítjuk a vajat/margarint, átforgatjuk-sütjük benne a zsályát, hozzáadjuk a sajtot, tejszínt és 1 csipetnyi frissen reszelt szerecsendiót, majd fedő nélkül, mérsékelt tűzön összeforraljuk (besamel sűrűségű krémet kapunk). A tészta tetejére öntjük-simítjuk a sajtmártást, megszórjuk (frissen) őrölt színes vagy közönséges fekete borssal, és zsályalevelekkel díszítve azonnal tálaljuk. Kivételesen nem kínálunk hozzá további reszelt sajtot, mert önmagában is eléggé \"tömény.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 3203 kJ/766 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.