Elkészítés: A lazacot, az uborkát, az újhagymát és a kaprot vágjuk fel apróra.
A mascarponét keverjük simára a majonézzel, a citromlével, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, uborkát és kaprot, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, majd keverjük alaposan össze (a sózással óvatosan bánjunk, mert a füstölt lazac sós), végül óvatosan keverjük hozzá az apróra vágott füstölt lazacot is.
A vizet és a bort melegítsük forráspontig, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint, addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik, majd kevergetve hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen. Öntsük a lazacos-krémes masszához, és óvatosan keverjük össze. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd szintén óvatosan keverjük hozzá a lazacos-krémes masszához.
A szilikonos muffinforma belsejét alaposan spricceljük meg olívaolajjal, majd kanalazzuk bele az elkészült lazackrémet (ha nem szilikonos formát használunk, akkor először béleljük ki fóliával, majd utána spricceljük meg az olívaolajjal!). Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.
Tálaláskor óvatosan fordítsuk tányérra a lazackrémet, majd pirított kiflikarikákkal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.