Előkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és beletördeljük az élesztőt. Rászórunk 1 teáskanálnyi cukrot, meglocsoljuk kevés langyos tejjel, és kevés liszttel elkeverjük. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük. Beledolgozzuk a tojásokat, a cukrot, apróbb darabokban a vajat, és simára keverjük-dagasztjuk. Letakarjuk, és meleg helyen kb. a duplájára kelesztjük.
Elkészítés: A töltelékhez a tejet felforrósítjuk, és felolvasztjuk benne a vajat. Belekeverjük a grízt, és felforraljuk. Kevergetve addig fűzzük, amíg sűrű lesz. (Ha túl híg, tegyünk hozzá még grízt!) Belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a tojássárgáját, a fahéjat, és a citromhéjat. Hagyjuk kihűlni. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a mazsolás masszába dolgozzuk. A tésztát kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, egy nagy tűzálló tálba vagy tortaformába simítjuk, és vastagon megkenjük a töltelékkel. A tésztát a sütőben kb. 70 percig sütjük, amíg a töltelék kissé megpirul. Hidegen-melegen egyaránt finom.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.