Előkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és beletördeljük az élesztőt. Rászórunk 1 teáskanálnyi cukrot, meglocsoljuk kevés langyos tejjel, és kevés liszttel elkeverjük. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük. Beledolgozzuk a tojásokat, a cukrot, apróbb darabokban a vajat, és simára keverjük-dagasztjuk. Letakarjuk, és meleg helyen kb. a duplájára kelesztjük.
Elkészítés: A töltelékhez a tejet felforrósítjuk, és felolvasztjuk benne a vajat. Belekeverjük a grízt, és felforraljuk. Kevergetve addig fűzzük, amíg sűrű lesz. (Ha túl híg, tegyünk hozzá még grízt!) Belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a tojássárgáját, a fahéjat, és a citromhéjat. Hagyjuk kihűlni. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a mazsolás masszába dolgozzuk. A tésztát kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, egy nagy tűzálló tálba vagy tortaformába simítjuk, és vastagon megkenjük a töltelékkel. A tésztát a sütőben kb. 70 percig sütjük, amíg a töltelék kissé megpirul. Hidegen-melegen egyaránt finom.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.