Előkészítés: A lisztet átszitáljuk, és a 12,5 dkg vajjal elmorzsoljuk. Közepébe mélyedést nyomunk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mézet, a tojást, a tejszínt és egy csipet sót. Alaposan összedolgozzuk, a tésztát cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe.
Elkészítés: Az almát meghámozzuk, kiemeljük a magházát, és a húsát vékony gerezdekre vágjuk. Azonnal meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és a tepsibe simítjuk. Egyenletesen és ízlésesen ráfektetjük az almaszeleteket. Megszórjuk mazsolával és mandulaforgáccsal, és apróbb darabokban a maradék 4 dkg vajjal. A cukrot összekeverjük a fahéjjal, és szintén a süteményre szórjuk. A sütő középső rácsán kb. 45 percig sütjük. Kihűtjük. Ha nem fogy el, a maradékot alu grilltálcára rakjuk, zacskóba csomagoljuk, és betesszük a mélyhűtőbe.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 177 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.