Elkészítés: A töltelékhez a burgonyát meghámozzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, még melegen áttörjük. A mazsolát pár percig vízben főzzük, majd lecsepegtetjük.
A tészta hozzávalóit 2 evőkanál vízzel és csipet sóval gyorsan összedolgozzuk. Frissen tartó fóliába csavarjuk, és amíg a töltelék elkészül, a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a túrót szitán áttörjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral krémesre keverjük, hozzáadjuk a túrót, majd a krumplit és a búzadarát. Utoljára a fehérjehab és a mazsola kerül bele.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kb. 32 cm átmérőjű lappá nyújtjuk, és 24 cm-es tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy körben jusson a sütőforma falára is. Egyenletesen elterítjük rajta a krémet. A sütőben 50-55 percig sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük. A tortát felszeleteljük. Minden szeletet tejszínhabrózsával, pisztáciával és citromfűlevelekkel díszítünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.